Fegyveres támadás egy pakisztáni busz ellen

Fegyveresek támadást hajtottak végre egy busz ellen Pakisztán délnyugati részén, ahol nyolc utast elraboltak és megöltek, továbbá korábban két embert öltek meg egy másik jármű utasai közül.

A rendőrségi tisztviselők szerint az események pénteken zajlottak le Beludzsisztán tartományban, amely a szeparatisták lázadásának ismert helyszíne. A támadók úttorlaszt emeltek, megállították a buszt, ellenőrizték az utasok személyi igazolványait, majd nyolc személyt magukkal vittek. A rendőrség később a busztól nem messze, egy híd alatt találta meg a nyolc holttestet.

A busz Kvettából, a tartomány fővárosából indult Taftan felé, amikor a támadás megtörtént. A tartomány rendőrfőnöke megerősítette, hogy az elkövetők felkutatása jelenleg is zajlik.

Sehbaz Sarif, Pakisztán miniszterelnöke, elítélte a támadást és részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak, megígérve, hogy a tetteseket és társaikat felelősségre fogják vonni.

Beludzsisztánban az emberrablások nem számítanak gyakori eseménynek, a fegyveres csoportok inkább a biztonsági erőket és az infrastruktúrát célozzák meg. A támadásért felelősséget eddig senki sem vállalt, és a rendőrség szerint a gyilkosok nem követeltek váltságdíjat, a támadások mögötti indíték pedig ismeretlen. A tartományban, bár a kormány szerint sikerült csökkenteni a zavargásokat, továbbra is rendszeresek az erőszakos cselekmények.