Megdöbbentő dolgok derültek ki Neymarról: részegen ment edzésre, pofozkodott

Korábbi csapattársai és edzői megdöbbentő dolgokat hoztak nyilvánosságra Neymarról. A brazil klasszis, aki jelenleg a szaúdi élvonalbeli al-Hilalban futballozó, a Paris Saint-Germainnél töltött időszakában turbulens viselkedést tanúsított, és a beszámolók szerint tavaly nyári klubváltása előtt nehezen magyarázható dolgokat művelt.

Neymar hat év után hagyta el a Paris Saint-Germain csapatát, és a szaúdi rekordbajnok al-Hilalhoz szerződött, ahol még több pénzt kereshet. A PSG-nél eltöltött időszak alatt több hullámvölgyön is átesett, és a távozását megelőző hónapokban különösen zűrös időszakot élt meg.

A L'Équipe francia sportlap beszámolója szerint Neymar elveszítette csapattársai megbecsülését és tiszteletét, és több incidens is történt vele. A lap háttérbeszélgetéseket folytatott volt klubtársakkal és a szakmai stáb korábbi tagjaival, akik elmesélték, hogy Neymar néha részegen jelent meg az edzéseken.

Egy alkalommal edzés közben összeveszett Christophe Galtier vezetőedző egyik asszisztensével, majd nem sokkal később Ismael Gharbi utánpótlás-játékossal is szóváltásba keveredett, akit állítólag fejbe is vágott, miközben a játékos a földön feküdt. Egy másik esetben, amikor Lionel Messi és Asraf Hakimi között feszültség alakult ki, Neymar Messi segítségére sietett, de Sergio Ramos közbelépett, és figyelmeztette Neymart, hogy ha beavatkozik, vele kell szembenéznie.

A beszámolók szerint a világbajnok francia csatár, Kylian Mbappéval való viszonya is megromlott az idő előrehaladtával. Kezdetben jól kijöttek, de később egyre távolabb kerültek egymástól, és Mbappé már nem tisztelte Neymart. A PSG-nél dolgozók szerint Messi és Neymar sem nézte jó szemmel, hogy a klubvezetés Mbappét állította a projekt középpontjába.

Egy korábbi PSG-dolgozó a L'Équipe-nek elmondta, hogy Messi – aki amúgy is nagyon introvertált – mindig köszönt mindenkinek, ellentétben Neymarral, aki nem tűnt tisztelettudónak, és nem szeretett kapcsolatba kerülni másokkal. A dolgozó hozzátette, hogy Neymar értett franciául, de sosem próbált ezen a nyelven kommunikálni.