A Newcastle kiütötte a Tottenhame-t, a Manchester City az élre ugrott

A Newcastle United hazai pályán 4–0-ra győzött a Tottenham Hotspur ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League 33. fordulójában.

Alexander Isak két gólt szerzett, és ezzel a támadó a hatodik egymást követő hazai mérkőzésén talált be az ellenfél kapujába. Anthony Gordan és Fabian Schär is betalált, míg a Spurs játékosai ma nem tudtak érvényesülni, mindenki rossz napot fogott ki a vendégeknél.

Ezzel a fölényes győzelemmel a Newcastle feljött a hatodik helyre a bajnokság tabelláján, egy ponttal megelőzve a Manchester Unitedet, amely szombat este 2-2-es döntetlent játszott a Bournemouth-szal, ahol a magyar válogatott szélső, Kerkez Milos is kezdőként végigjátszotta az összecsapást és centikre volt attól, hogy megszerezze első Premier League-gólját. A Tottenham ezzel a vereséggel az ötödik helyre csúszott vissza, ugyanannyi ponttal rendelkezve (60), mint a negyedik helyen álló Aston Villa, de a birminghami csapat jobb gólkülönbsége miatt előrébb rangsorolják.

A Manchester City hazai pályán fölényes, 5–1-es győzelmet aratott az újonc Luton felett, és ezzel a tabella élére ugrott. A manchesteriek már a második percben előnybe kerültek, miután Erling Haaland lövése után a labda Hasioka Daiki fejéről védhetetlenül pattant a Luton kapujába. Érdekesség, hogy Hasioka két körrel korábban, a 31. fordulóban az Arsenal ellen is öngólt vétett. A Manchester City sorozatban a 41. hazai tétmeccsén maradt veretlen, és egyetlen találkozóra van az 1919/1920-as klubrekordtól. A második gólra a második félidőig kellett várni, Kovačić lőtte be a 64. percben, bő tíz perccel később pedig Haaland talált be tizenegyesből, miután Dokut felborították a tizenhatoson belül. Nem sokkal később szépített a Luton, de Doku előbb egy szóló végén lőtte be a negyediket, aztán Gvardiolnak adott szép gólpasszt.

A Premier League 33. fordulójában további mérkőzések is sorra kerültek, többek között a Brentford 2-0-ra legyőzte a Sheffield Unitedet, a Burnley és a Brighton 1-1-es döntetlent játszott, valamint a Nottingham és a Wolverhampton 2-2-es eredménnyel zárta a találkozót.

Vasárnap játsszák:

  • Liverpool-Crystal Palace 15.00
  • West Ham United-Fulham 15.00
  • Arsenal-Aston Villa 17.30

Hétfőn játsszák:

  • Chelsea-Everton 21.00.

A Liverpool és az Arsenal vasárnapi győzelmükkel visszaelőzhetik a Manchester Cityt, így a bajnoki címért folyó harc továbbra is kiélezett marad. A Bournemouth döntetlenjével matematikailag is biztossá vált, hogy a csapat nem eshet ki a szezon végén, tehát jövőre is a Premier League-ben szerepelhet.