65 kilós tokhalat fogott egy magyar horgász

Egy baja melletti horgásztóban Simai József és kisfia, Dominik egy rendkívüli fogással büszkélkedhetnek: egy 65 kilogrammos tokhalat sikerült kifogniuk.

Simai József, aki már gyermekkora óta rajong a horgászatért, egy 40 órás horgásztúrára érkezett kisfiával, Dominikkal. A túra során először két pontyot fogtak, melyek súlya 18,4 és 19,5 kilogramm volt. Ezt követően Dominik egy 22,8 kilogrammos tőpontyot is kifárasztott, ami személyes rekordot jelentett számára.

A horgászat csúcspontja azonban egy váratlan kapás volt, amikor is a már pakolásra készülő Simai József észrevette, hogy valami nagyobb akadt a horogra. A hal erőteljesen küzdött, és többször is messze elúszott a stégtől, így a fárasztás izgalmas és hosszadalmas volt. A csata 2 óra 20 percig tartott, végül a tógazdák segítségével sikerült a halat egy úszó mérlegelőbe terelni.

A tokhalat a vízben mérték meg, halvédelmi okokból nem emelték ki a vízből. A mérés eredménye szerint a hal súlya 65 kilogramm, hossza pedig 177 centiméter volt. A sikeres fogás titka egy speciális tokos pellet és sajtos pop-up csali volt. A horgászatot követően a tokhalat visszaengedték a vízbe, remélve, hogy más horgászokat is hasonló élménnyel ajándékoz majd meg. Simai József elmondása szerint ez a példány a horgásztó legnagyobb hala.