Kós Hubert holtversenyben nyert Dressellel a 100 méteres pillangóúszásban

Kós Hubert, a 21 éves magyar úszó, holtversenyben nyerte meg a 100 méteres pillangóúszást Caeleb Dressellel, a korábbi olimpiai bajnokkal és világcsúcstartóval a Tyr Pro Swim-sorozat San Antonióban zajló állomásán.

Kós Hubert, aki tavaly világbajnok lett 200 méter hátúszásban, ezúttal nem indult kedvenc számában, hanem a 100 méteres pillangóra koncentrált. A swimmingworldmagazine.com beszámolója szerint az Arizona State egyetem versenyzője és Dressel az utolsó métereken egymás mellett haladtak, és végül egy időben, 50.84 másodperces eredménnyel értek célba. Ezzel az idővel jelenleg a harmadik helyen állnak az idei világranglistán. Idén ennél gyorsabban csak Noe Ponti (50,16) és Matt Temple (50,61) úszott a számban.

A szakportál kiemeli, hogy 2023-ban csak két további versenyző tudott 51 másodperc alatti időt elérni 100 méter pillangón: a japán Macumoto Kacuhiro (50,96) és a magyar Milák Kristóf (50,99), aki szintén remek formában van, hiszen a magyar bajnokságon is kiválóan szerepelt, és Dresselhez hasonlóan pihenője után most tér vissza a versenyekbe.

Kós edzője Bob Bowman, aki korábban Michael Phelps edzője is volt. Ő készítette fel a tavalyi vb-re Kóst, aki meg is nyerte a vb-t 200 háton. Kós és Bowman kapcsolatáról a swimmingworldmagazine.com cikkében olvashatunk bővebben.