Nagy pofonba szaladtak bele az újpesti futballisták Kisvárdán

A Kisvárda Master Good hazai pályán 4-1-re győzött az Újpest FC ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában. A mérkőzés zavartalan napsütésben, huszonhat fokos melegben kezdődött, ahol a Kisvárda hamar vezetést szerzett, és végül megérdemelten aratott fölényes győzelmet.

A nyolcadik percben Makowski remek indításával Navratil lépett ki, és a kifutó Banai fölött átemelte a labdát, ezzel megszerezve a vezetést a hazai csapatnak. A Kisvárda dominánsabb volt az Újpestnél, ami újabb helyzetekben és kapura lövésekben is megmutatkozott, majd Koburi labdaeladása után Mesanovic növelte a hazaiak előnyét. Az Újpest védelme többször bizonytalankodott, és támadásban is alig tudott érvényesülni a letámadásokkal nehezített játékban.

Az első félidőben az Újpestnek mégis sikerült szépítenie, amikor a 28. percben Ambrose kiugratását követően Geiger buktatta a tizenhatoson belül, és a tizenegyest Ljujic a jobb alsó sarokba lőtte. Azonban a vendégek öröme nem tartott sokáig, mivel hamarosan újabb hazai gól született egy szabadrúgás utáni fejesből.

A második félidőben Mészöly Géza két cserével próbálta megfordítani a mérkőzés menetét, de nem járt sikerrel, mivel Makowski bombagóllal növelte a Kisvárda előnyét. A 63. percben újabb kettős csere történt az Újpestnél, de az egyik friss beálló, Ganea, tíz perccel később térdsérülés miatt hordágyon hagyta el a pályát.

A mérkőzés végéig a Kisvárdának több helyzete volt, és végül kiérdemelten zárták a találkozót fölényes győzelemmel. A vereség után az Újpest szurkolói között nagy volt a csalódottság, amit jól példáz Curtis reakciója, aki Instagram-történetében kifejezte nemtetszését a csapat teljesítményével kapcsolatban. A rapper, aki korábban Szoboszlai Dominikkal is fotózkodott, azt üzente, hogy "vége lehetne már ennek az évnek", utalva ezzel az NB1-es szezonra, és hozzátette, hogy "ideje a keret megtisztulásának is" .

NB I

28. forduló

  • Kisvárda Master Good–Újpest FC 4–1