Katalin és Vilmos herceg nyilatkozata a Sydney-i tragédia kapcsán

A brit királyi család tagjai, köztük III. Károly király és Kamilla királyné, valamint Katalin hercegné és Vilmos herceg is megszólaltak a Sydneyben történt szörnyű események után. A hercegi pár nyilatkozata különösen figyelemre méltó, mivel ez Katalin hercegné első nyilvános üzenete a betegsége bejelentése óta.

A brit királyi család tagjai, beleértve III. Károly királyt és Kamilla királynét, megdöbbenésüket és elborzadásukat fejezték ki a Sydneyben történt tragédia kapcsán. Katalin hercegné és Vilmos herceg szintén reagáltak az eseményekre, és az érintett családoknak küldtek erőt és kitartást.

A tragédiát egy 40 éves férfi okozta, aki késelő ámokfutóként több embert megsebesített, és eddig főként nők vesztették életüket a támadásban. Az áldozatok között öt nő van, és egy 9 hónapos csecsemő is megsérült, ami rávilágít a támadó kegyetlenségére.

Katalin hercegné és Vilmos herceg közös nyilatkozatukban az áldozatok hozzátartozóira és a helyszínen hősiesen cselekvő katasztrófaelhárítókra is gondolnak, akik saját életüket kockáztatva mentették meg másokat. A hercegi pár a Twitteren keresztül fejezte ki megdöbbenését és elkeseredését a történtek miatt, és gondolataikban az érintettekkel voltak. Ez a nyilatkozat azért is kiemelkedő, mert a 42 éves Katalin hercegné néhány hete jelentette be, hogy rákbetegséggel küzd, és azóta ez az első alkalom, hogy nyilvánosan megszólal.