Az AI átalakítja a munkahelyeket - Hogyan kerülhető el a zűrzavar?

Sokan tartanak attól, hogy a mesterséges intelligencia (MI) átveszi a munkájukat, és ez feszültségeket szülhet a munkahelyeken. Óváry-Papp Nóra, a Baker McKenzie vezető ügyvédje szerint az MI-t nem szabad romboló erőként kezelni, hanem együtt kell működni vele az optimális feladatmegosztás érdekében. Az AI in Business konferencián foglalkozunk majd ezzel a témával április 23-án.

A technológiai fejlődés mindig is változásokat hozott a munka világában, és ez a jövőben is így lesz. A munkavállalók félelmei csökkenthetők a megfelelő tájékoztatással és a vállalat MI stratégiájának átláthatóságával. Óváry-Papp Nóra, a Baker McKenzie budapesti irodájának munkajogi praxisának vezető ügyvédje, szerint a mesterséges intelligencia elterjedése megváltoztatja a munkaköröket és a szükséges képességeket.

A vállalatvezetők feladata egy életképes MI stratégia kidolgozása és a munkavállalók bevonása. A McKinsey felmérése szerint az AI-t használó munkavállalók köre szélesebb, mint azt a vezetők gondolnák. Az MI integrálásának folyamatához a vállalat munkafolyamatainak és munkaköröknek a felmérése szükséges, hogy megállapíthassuk, mely területeken lehet automatizálni a munkát.

Az MI-stratégia kialakításakor figyelembe kell venni a társadalmi, etikai és pszichológiai szempontokat is. A vezetők felelőssége egy élhető egyensúly kialakítása az emberi és gépi munkaerő között. A mesterséges intelligencia bevezetése előtt szabályzatokat kell készíteni, amelyekből a munkavállalók tájékozódhatnak a használat kockázatairól és felelősségi kérdéseiről.

A mesterséges intelligencia bevezetésével járó átszervezés során a fenntarthatóság a legfontosabb szempont. A technológiai fejlődésnek az emberekre gyakorolt hatásait is figyelembe kell venni, és a nemek közötti egyensúlyra is oda kell figyelni. A mesterséges intelligencia nem csupán egy hatékonyságnövelő eszköz, hanem egy új típusú munkaerő, amellyel együtt kell dolgoznunk az optimális feladatmegosztás érdekében.