Adatvédelmi incidens a Magyar Péter vezette pályázatnál

Adatvédelmi incidens történt a Magyar Péter által vezetett Talpra Magyarok Közösségénél, amely során több jelentkező emailcíme vált láthatóvá mások számára.

A Telex információi szerint az incidens az Európai Parlamenti Képviselőjelölti Pályázatra jelentkezők egy részét érintette. Magyar Péter megerősítette az esetet, elmondása szerint egy technikai hiba miatt váltak láthatóvá a jelentkezők email címei. Az érintetteket azonnal tájékoztatták a történtekről, és bocsánatot kértek tőlük. Az adatvédelmi incidenst bejelentik a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak.

Magyar Péter április elején hirdette meg a pályázatot a „Legyél a változás! Egyesület” honlapján, amelyre azok jelentkezését várta, akik szeretnének a leendő pártja, a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt EP-listájára felkerülni. A cél az volt, hogy nyílt és átlátható módon válasszanak ki öt-öt alkalmas hölgyet és urat, akik képviselni tudják Magyarországot az Európai Parlamentben.

A jelentkezők közül több mint ötszázan adták be pályázatukat, és Magyar Péter szerint a jelentkezők 80 százaléka magas színvonalú pályázatot nyújtott be. A jelöltek kiválasztásáról egy tíztagú bizottság fog dönteni, és a TISZA Párt EP-listáján várhatóan 21 képviselőjelölt szerepel majd. A párt április 16-án nyílt szavazáson keresztül ad lehetőséget a magyaroknak, hogy beleszóljanak az európai parlamenti listájának összeállításába.

A TISZA Pártot a Nemzeti Választási Bizottság csütörtökön vette nyilvántartásba, és Magyar Péter a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy ez lényegében egy új párt, amely nem foglalkozik az előéletével. A párt április 20-tól kezdheti meg az ajánlások gyűjtését az induláshoz, és a szavazólapon a Talpra, magyarok! mozgalom logója és a TISZA Párt neve fog szerepelni. A nyilvántartásba vételt a választási bizottság egyhangúlag szavazta meg, de a döntés még nem jogerős. Az EP-választáson az induláshoz 20 ezer aláírás szükséges.

Magyar Péter nem csak az európai parlamenti választásokat célozza meg, hiszen pártjába bárki jelentkezhet polgármester-jelöltnek, akit a TISZA Párt támogatni is fog, ha az illető azonosulni tud az értékrendjükkel, a céljaikkal és a víziójukkal. Az önkormányzati választáson nem lesznek önálló jelöltjeik, de szívesen kötnek megállapodást azokkal a független polgármesterjelöltekkel és képviselőjelöltekkel, akikkel sikerül egyetértésre jutni.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat. Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.

Magyar már felajánlott egy helyet Tarr Zoltán református lelkésznek, akit kirúgtak az állami munkahelyéről, miután felszólalt a múlt szombati tüntetésen. Magyar Péter reméli, hogy Tarr Zoltán elfogadja a felkérést, és sok magyar ember fog rá szavazni, hogy üzenetet küldjenek Menczer Tamásnak és a hozzá hasonlóknak. A következő tüntetést május 5-re, anyák napjára hirdette meg, amely több városban, gyermekotthonoknál és anyaotthonoknál is megrendezésre kerülhet.