A magyar női kéziválogatott olimpiai álmai

Szilágyi Zoltán, a Debrecen női kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint a magyar válogatott megőrizte kezdeti élességét, és ennek köszönhetően 28-25-re győzött Svédország ellen az olimpiai selejtezőtorna második fordulójában.

A magyar csapat domináns játékkal kezdte a mérkőzést, és Szilágyi Zoltán reményei szerint ez a második félidőben is folytatódott, ami a győzelemhez vezetett. A svédek többször is egyenlítettek, de a vezetést egyszer sem tudták megszerezni. A magyar edző szerint a 17-17-es állás után volt egy kritikus időszak, amikor a magyar támadójáték akadozott, de Böde-Bíró Blanka védései, különösen a szélső lövések elleni sikeres védekezése, meccsdöntőnek bizonyult.

Szilágyi kiemelte, hogy támadásban több játékos is volt, aki képes volt átlendíteni a csapatot a nehézségeken, mint például Kuczora Csenge, Klujber Katrin, és Győri-Lukács Viktória. A szakember szerint a válogatott végig megőrizte a kezdeti élességet és a megfelelő hittel kézilabdázott.

A magyar női kéziválogatott korábban 49-11-re legyőzte Nagy-Britanniát, és az olimpiai kvóta megszerzéséhez csak az szükséges, hogy ne kapjanak ki öt vagy több góllal Japántól a vasárnap esti zárómérkőzésen. Szilágyi Zoltán bizakodóan nyilatkozott, és úgy véli, hogy a csapat ezzel a játékkal képes lesz legyőzni a japánokat is.