Sikeresen zárult a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának karbantartása 

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2024. évre tervezett karbantartása és éves főjavítása, melyet az Országos Atomenergia Hivatal honlapján is megerősítettek.

A karbantartási munkálatok során a szakemberek a fűtőelemek üzemszerű átrakását is magában foglaló, tervszerű ciklikus karbantartási, ellenőrzési és javítási tevékenységeket hajtottak végre. A 2024. február 8-án kezdődött munkálatokat az Országos Atomenergia Hivatal szakemberei helyszíni és online ellenőrzésekkel folyamatosan felügyelték. A hatósági ellenőrzés a karbantartási tervek végrehajtását, a berendezések állapotának ellenőrzését, a próbák lefolytatását és a karbantartási rendszer hatékonyságának monitorozását foglalta magában.

Az üzemeltető a blokk visszaindításához szükséges engedélykérelmet benyújtotta, melyet a hatóság alaposan felülvizsgált. Az értékelés során figyelembe vették a hatósági felügyelet eredményeit és a jogszabályi követelmények teljesítését. Az Országos Atomenergia Hivatal az indítási engedélyt a felülvizsgálatot követően kiadta, így a blokk újra felterhelhetővé vált.