Zseniális új funkció jön a Viberbe

Az OpenAI mesterséges intelligenciáját integrálják a Viber üzenetküldő alkalmazásba, amely képes lesz röviden összefoglalni a hosszabb beszélgetések tartalmát, megkönnyítve ezzel a felhasználók számára az olvasatlan üzenetek áttekintését.

A Viber új funkciója akár 100 olvasatlan üzenetből is képes egy rövid összefoglalót generálni, amely a lényeges információkat tartalmazza, így a felhasználók időt és energiát takaríthatnak meg, mivel nem szükséges végigolvasniuk a teljes beszélgetésfolyamot. Kezdetben a csoportos beszélgetésekre koncentrál a szolgáltatás, de tervek szerint később minden típusú csevegésre kiterjesztik.

A Viber üzemeltetői szerint a funkció különösen hasznos lehet szülők számára, akik gyermekeik iskolai vagy sporteseményeit követik csoportos beszélgetésekben, valamint családi események, mint például születésnapok vagy baráti utazások szervezésekor. Az összefoglalók aktiválása egyszerű: a felhasználók egy felszólítást kapnak az olvasatlan üzeneteket tartalmazó csoportos csevegésben, hogy az elmulasztott részek összefoglalója rendelkezésre áll. Az összefoglalók csak azok számára lesznek láthatók, akik kifejezetten kérik őket, ezzel is védve a személyes adatokat és a titoktartást.

A chatösszefoglaló funkció tartalma nem tartalmaz azonosítókat a felhasználóneveken kívül, így a beszélgetések nem köthetők össze egyetlen csoporttaggal sem. A Viber kiemeli, hogy nem fér hozzá a beszélgetésekhez és az összefoglalókhoz, továbbá nem tárolja azokat a szerverein.

A funkció bevezetése fokozatosan történik, először az Egyesült Államokban, a Fülöp-szigeteken, Ukrajnában, Japánban, Bulgáriában és Lengyelországban lesz elérhető, majd később további országokban is megjelenik, beleértve a Viber iPhone és Android alkalmazásait is. A magyar nyelvű példa mellékelése a Viber közleményében arra utal, hogy a hazai bevezetés is várható.