Ukrán dróntámadás érte a Gazprom belgorodi irodáját

Egy ukrán dróntámadás során találat érte a Gazprom orosz állami gázvállalat egyik irodáját Belgorodban, ahol két ember megsérült.

Vjacseszlav Gladkov, Belgorod kormányzója beszámolt egy "erőforrás-ellátó vállalat" épülete elleni támadásról, míg a Meduza orosz független portál szerint a Gazprom egyik adminisztratív épületéről van szó. A támadás következtében az épület homlokzata megsérült, de a károk nem tűnnek jelentősnek a helyszínről készült felvételek alapján. A repeszsérüléseket szenvedett személyeket kórházba szállították.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a Belgorodi terület fölött összesen kilenc ukrán drónt lőttek le. Belgorod városa, amely az ukrán határ közelében helyezkedik el, és a környező régió gyakran válik ukrán drón- és rakétatámadások célpontjává. A Gazprom épülete elleni támadás esetleges válasz lehet az ukrán energetikai infrastruktúrát érintő, március vége óta ismétlődő orosz támadásokra. Csütörtökön Ukrajna egyik Kijev melletti erőműve súlyos támadást szenvedett, amely szinte teljesen megsemmisült.