Szoboszlai Dominiket keményen bírálják a Liverpool veresége után

A Liverpool FC váratlan, 3–0-s vereséget szenvedett az Atalanta csapatától az Európa-liga negyeddöntőjének első felvonásán, és a brit média nem kímélte a csapatot, különösen Szoboszlai Dominiket, akit sokan a mezőny legrosszabb játékosának tartottak.

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a csereként lépett pályára a félidőben, de nem tudott érdemi változást hozni a Liverpool játékába, sőt, egy hibájából született meg az Atalanta harmadik találata. A vereség következtében a Liverpool több mint egy év után kapott ki ismét hazai pályán, és így nehéz helyzetből várhatja a visszavágót. A brit média Szoboszlai Dominik teljesítményét negatívan értékelte, és több helyen is őt nevezték meg a leggyengébbnek a csütörtöki játéknapon.

A whoscored.com értékelése szerint a Liverpool játékosainak átlagos pontszáma 6.20 volt, de Szoboszlai csupán 5.3-as osztályzatot kapott, ami a csapatban a legalacsonyabb volt. Kiemelték, hogy egy eladott labdája gólhoz vezetett, és bírálták, hogy nem sprintelt vissza azonnal a labda eladása után.

Néhány portál azonban említett pozitívumokat is Szoboszlai játékával kapcsolatban, például azt, hogy intenzitást és gyorsaságot hozott a pályára, de Curtis Jones-hoz hasonlóan ő sem kapott nagy mozgásteret. A liverpool.com 10-ből ötösre értékelte a magyar játékos teljesítményét, de megjegyezték, hogy a harmadik gól előtti könnyen eladott labda keretbe foglalta az egész estét.

A This is Anfield szurkolói portál szerint nem Szoboszlai volt a legrosszabb, négyes osztályzatát kapta, míg Kosztasz Cimikasz és Darwin Núnez még rosszabb, hármas értékelést érdemelt. A liverpoolecho.co.uk viszont Szoboszlait látta a leggyengébbnek, hármas osztályzatával, és azt írták, hogy az Anfielden töltött ideje alatt ez volt a legrosszabb teljesítménye.

Az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágói a következő csütörtökön kerülnek megrendezésre, ahol a Liverpoolnak komoly fordításra lesz szüksége a továbbjutáshoz.

Európa-liga, negyeddöntő, első mérkőzések eredményei:

  • Liverpool (angol)–Atalanta (olasz) 0–3 (Scamacca 38., 61., Pasalic 83.)
  • Milan (olasz)–Roma (olasz) 0–1 (Mancini 17.)
  • Bayer Leverkusen (német)–West Ham United (angol) 2–0(Hofmann 83., Boniface 91.)
  • Benfica (portugál)–Olympique Marseille (francia) 2–1 (Rafa Silva 16., Di María 52., ill. Aubameyang 67.)