Spanyol politikus szexbotránya

Daniel Gómez del Barrio, aki egy kasztíliai kisváros, Illescas önkormányzati képviselője volt, lemondott és visszavonult a közélettől, miután szexuális tartalmú hirdetései országos botrányt okoztak.

Daniel Gómez del Barrio, Illescas szocialista önkormányzati képviselője, aki egyben az ifjúsági, család- és gyermekügyi tanácsnok is volt, lemondott pozíciójáról, amikor a sajtóban megjelentek a szexuális tartalmú hirdetései. A spanyol sajtó beszámolói szerint a férfi szexpartnerkereső oldalakon "alávaló szexrabszolgaként" ábrázolta magát, és olyan partnereket keresett, akik különféle módokon hajlandók voltak őt "meggyalázni, lealázni, megszégyeníteni és vizeldeként használni".

A botrányt kiváltó videók és fényképek szerint del Barrio extrém szexuális viselkedést mutatott be, többek között a saját székletének elfogyasztását is. Ezek a felvételek évekkel korábban készültek, és a politikus nem is rejtette véka alá sajátos érdeklődését, hiszen a felvételeken személyi igazolványát is bemutatta, és telefonszámát is megadta.

A helyzet pikantériáját növeli, hogy mindeközben del Barrio Illescas ifjúsági, család- és gyermekügyi tanácsnoka volt, ami ellentmondásosnak tűnhet a nyilvánosságra került magánéleti szokásai tükrében. A város szocialista polgármestere ellenére választotta őt erre a pozícióra.

A történtek politikai botrányhoz vezettek, ahol a jobboldal del Barrio szexuális devianciáját "tipikus marxista jelenségként" próbálja beállítani, míg a baloldal azt hangoztatja, hogy a szexuális fétis és a saját szexvideók megosztása nem bűncselekmény, és mindenki személyes ügye. Az eset kapcsán nem került elő új információ, így a politikai álláspontok változatlanok maradtak.