A közmédia rejtélyes katonai technológiája a Magyar Péter-tüntetésen

Méregdrága katonai technológiát használt a közmédia a Magyar Péter-féle tüntetés közvetítésére, de a közvetítés sorsa ismeretlen maradt, a Magyar Hang értesülései szerint.

A Magyar Hang cikke szerint a közmédia munkatársai civil ruházatban jelentek meg a tüntetés helyszínén, és egy Silvus nevű, az amerikai hadsereg által is használt adóvevő szettel dolgoztak, amelynek darabja több mint 50 ezer dollárba kerül.

A Silvus technológia kiváló adatátviteli képességeiről ismert, amelyek a külső körülményektől függetlenül biztosítják a jó minőségű felvételek továbbítását. Azonban a Magyar Hang megjegyzi, hogy a tüntetésről készült felvételek nem kerültek adásba, és az MTVA nem adott magyarázatot arra, hogy miért volt szükség ilyen drága eszközre, ha a tüntetést nem közvetítették.

A lap több kérdést is feltett az MTVA-nak az esettel kapcsolatban, többek között arra vonatkozóan, hogy hány munkatárs dolgozott a demonstráción, mennyibe került ez az adófizetőknek, hány Silvus egységet vásároltak vagy béreltek, és miért van szükség ilyen technológiára, ha az eseményt nem közvetítik élőben. A közmédia nem adott érdemi választ, ezért a Magyar Hang közérdekű adatigénylést nyújtott be.