Piros Zsombor elődöntőbe jutott a spliti challenger-tenisztornán

Piros Zsombor bejutott az elődöntőbe a horvátországi Splitben zajló 75-ös kategóriájú challenger-tenisztornán, miután pénteken két szettben legyőzte az osztrák Filip Misolicot.

A világranglistán 114. helyen álló magyar teniszező, aki egyben a torna címvédője, a negyeddöntőben az első kiemeltként szállt ringbe a nyolcadik kiemelt Misolic ellen. Piros a mérkőzés elején elveszítette az adogatójátékát, de hamarosan visszavágott, és 5:4-es vezetésnél ismét brékelt, ezzel megnyerve az első szettet, ami több mint egy órán át tartott.

A második szettben Piros dominanciája még nyilvánvalóbbá vált, gyorsan szerezte meg az előnyt, és 4:1-nél ismét brékelt, miközben saját szerváját megőrizte. A szett csupán 28 percig tartott, és Piros ezzel biztosította helyét a spliti torna elődöntőjében.

Szombati ellenfele a dán Moeller vagy a horvát Dodig lesz, így Pirosnak újabb kihívással kell szembenéznie a döntőbe jutásért. A magyar játékos számára kiemelten fontos a tornán való jó szereplés, hiszen mint címvédő, minden pontját meg kell védenie a világranglistán.