Milák Kristóf aranyat nyert 100 pillangón

Az országos bajnokság zárónapján Milák Kristóf 100 pillangón is aranyérmet szerzett, ezzel bebizonyítva, hogy a 200 méteres győzelme után két nappal ezen a távon is a legjobbak között van.

Milák Kristóf már a verseny elején, 25 méternél is élen állt, és bár a fordulója nem sikerült a legjobban, a táv felénél már simán vezetett. A második 50 méteren is növelte az előnyét, végül több mint egy testhosszal diadalmaskodott. A célja az volt, hogy 51 másodperc alatt teljesítse a távot, amit egy századdal sikerült aláúsznia, ezzel is jelezve, hogy az olimpián is esélyes lehet a győzelemre.

A világranglistát jelenleg a svájci Noe Ponti vezeti 50,16-os időeredménnyel, amit egy hete ért el. Az amerikai úszók közül még nem dőlt el, ki képviselheti az országot ebben a számban az olimpián, és hogy a címvédő Caeleb Dressel visszatérhet-e a csapatba.

A 200 méteres hátúszásban Telegdy Ádám nyerte meg a döntőt nagy fölénnyel, ezzel nemcsak az olimpiai szintet teljesítette ismét, hanem jobb időt ért el, mint Kovács Benedek, aki az előző világbajnokságon az ötödik helyen végzett. A versenyzőknek a június elején Belgrádban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságig van lehetőségük megküzdeni egymással azért, hogy ki lesz Kós Hubert mellett a párizsi olimpián.