Női kézi: fontos győzelem a svédek ellen, óriási lépés az olimpia felé

Fél perc sem telt el a mérkőzésből, amikor Klujber Katrin az első támadásból hetest és emberelőnyt harcolt ki, majd értékesítette is. Kuczora Csenge szép befejezéssel növelte az előnyt, és az ötödik perc végén már 3–1-re vezettünk. Schatzl Nadine ügyes labdaszerzése után a negyedik magyar gól is megszületett, mire a svéd kapitány időt kért. A svédek a 15. percre ledolgozták a hátrányukat (7-7).

A magyar csapat játékába technikai hibák csúsztak, a svéd kapus, Bundsen pedig több bravúrt is bemutatott. Kuczora és Schatzl találatai azonban újra lendületbe hozták a csapatot, és Böde Bíró Blanka védései mellett Klivinyi Kinga és Simon Petra is friss erőt adtak a csapatnak. Így a félidő végére 15–11-re alakult az állás.

A második félidőben a svédek emberelőnyben kezdtek és hamar ledolgozták a hátrányukat, a 38. percre kiegyenlítettek (17–17). Golovin Vlagyimir időt kért, de a támadások továbbra is fantáziátlanok maradtak. Egy ritka hosszú támadást Lukács Viktória szép pattintással zárt le.

Blohm válaszolt a magyar gólokra, Klujber pedig egy cunderrel és egy bombával, Kuczora pedig egy szerencsés lövéssel biztosította a 21–18-as vezetést. A svéd kapitány időt kért a huszonkettedik magyar gól után. Schatzl egy szép csel után a rövid sarokba helyezte a labdát.

Az utolsó tíz perc 23–20-as magyar vezetéssel kezdődött, Bíró pedig a svédek szélről érkező lövéseit hárította. Kuczora hetedik góljával nőtt a különbség, de Blohm és Carlson is betalált a svédek részéről. Az utolsó perc 24–23-as magyar vezetéssel indult.

Klujber egy remek gól után kiállítást kapott, Carlson lövése a kapufán csattant, Simon Petra pedig hetest harcolt ki. Kuczora a kapus lábai között talált be, így három perccel a vége előtt három góllal vezettünk. Strömberg és Lukács is betalált, az utolsó svéd büntető is célba ért, de Lukács a végeredményt 28–25-re állította be.