Amerikai-magyar és tunéziai zenei együttműködés

Kállay-Saunders András, az Eurovíziós Dalfesztiválon magas helyezést elért amerikai-magyar énekes, most egy fiatal tunéziai zenésszel, Achref Meknival készített közös dalt, amely a Magneoton és a lengyel Warner kiadásában jelent meg.

Kállay-Saunders András, aki a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon a Running című dallal az ötödik helyet szerezte meg, egy új zenei projektbe kezdett egy fiatal afrikai zenésszel, Achref Meknival. Mekni, aki Tunéziából érkezett Magyarországra és programozóként dolgozik, a zeneiparban is szeretne érvényesülni, és már együttműködött olyan neves előadókkal és producerekkel, mint Zubi, DubemK és a brit anatu.

Achref Mekni, művésznevén Ashref, rendszeresen részt vesz az OpenMic esteken, ahol a zenészek improvizációs alapon lépnek fel, és ezek a rendezvények különösen népszerűek a külföldiek körében. A Spotifyon első dalát 2021-ben töltötte fel, és bár album még nem jelent meg tőle, több sikeres kislemezt is kiadott már.

Kállay-Saunders és Ashref közös dala, a Breathing angol nyelvű, ami mindkét előadónak természetes, hiszen Kállay-Saunders New Yorkban született, Ashref pedig több nyelven beszél, és tervezi a magyar nyelv elsajátítását is. A dal szövege egy tipikus szerelmes dal, amely slágeres, divatos és kellemes hangulatot áraszt, a klip pedig kifejezetten jó minőségű és lényegretörő.

Ashref karrierje ígéretesnek tűnik, hiszen a Spotifyon a weight című száma már átlépte a 2 milliós hallgatottságot, a YouTube-on pedig a 3 millió megtekintést, és több dala is 400 ezer lejátszás felett jár. A 2023-as év összefoglalója szerint 181 országban hallgatták meg, és összesen 120,3 ezer órát töltöttek a dalainak hallgatásával. Az idő megmutatja, hogy milyen sikereket ér még el a zenei pályáján.