Bombac Győrbe szerződik

Dean Bombac, a kézilabda NB I egyik meghatározó alakja, a Szegedi KK-tól a Győri ETO-UNI FKC csapatához igazol. A játékos a következő szezontól erősíti majd az élvonalbeli győri együttest.

Bombac bizakodó a jövőt illetően, és elmondása szerint izgatottan várja az új kihívásokat. "Az előzetesen folytatott tárgyalások alapján teljesen biztos vagyok abban, hogy a klub magas célokkal és elvárásokkal áll a jövőre nézve. Szeretem a kihívásokat és örömmel veszek részt a célok megvalósításában" – nyilatkozta a játékos.

A 35 éves sportoló, aki korábban két magyar bajnoki címet is nyert, összesen nyolc évet húzott le Szegeden. Pályafutása során több külföldi klubban is megfordult, többek között Koperben, Minszkben, Paysban és Kielcében is játszott. Bombac 2007 óta szerepel a szlovén válogatottban, és részese volt a 2020-as Európa-bajnokságon negyedik helyezett csapatnak, valamint bekerült a középdöntő álomcsapatába is.

A játékos kifejezte örömét, hogy Magyarországon folytathatja pályafutását, és hozzátette: "Boldog vagyok, hogy karrieremet továbbra is Magyarországon folytathatom, egy olyan városban, ahol a kézilabda sportágnak nagy hagyománya és nagy tisztelete van mind női, mind pedig férfi vonalon is. A győri férfi kézilabdának múltja van, de én személy szerint azon fogok dolgozni, hogy stabil jövője is legyen. Ezen fogunk dolgozni közösen együtt a következő szezonban" – zárta nyilatkozatát a klubhonlapnak.

A Győri ETO-UNI FKC csapatában folytatja pályafutását a szlovén irányító, aki három évre kötelezi el magát a jelenleg még másodosztályú együtteshez, amely már biztos, hogy a következő szezontól az élvonalban szerepel. A győri klub pénteken sajtótájékoztatón jelentette be a játékos leigazolását, hozzátéve, hogy a pályán és azon kívül is számítanak Bombacra.

Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC ügyvezetője elmondta, hogy dolgoznak a jövő évi csapat összeállításán, amelynek első új tagja Dean Bombac, aki az elmúlt években meghatározó játékosa volt a magyar és a nemzetközi porondnak is. „Nagy reményeket fűzünk hozzá, mert személyében egy több poszton is világklasszis teljesítményre képes, tekintélyt parancsoló játékost igazoltunk” – emelte ki Uhlig Rita.

Bombac három évre szóló szerződést írt alá, és a klub céljainak megvalósításában számítanak rá, akinek irányítótársa Mátés István lesz. Bombac örömét fejezte ki, hogy a nyártól Győrben játszhat, és hangsúlyozta, várja a következő szezont, ahogy azt is, hogy új csapatával együtt dolgozhasson. Elmondta, szerinte a győri klub egy nagy család, ami meglátása szerint fontos szempont.

Mátés István arról beszélt, várja, hogy együtt dolgozhasson és játszhasson a szlovén játékossal, ahogy azt is, hogy tanulhasson tőle.

A klub közleménye szerint Dean Bombac szülővárosában, Koperben kezdett kézilabdázni és 2007-ben mutatkozott be a felnőttek között. 2013-ban a HC Dinamo Minszk együtteséhez szerződött, de a csapat pénzügyi nehézségei miatt szezon közben a Pays d'Aix U játékosa lett. A 2014-2015-ös szezonban igazolt először Magyarországra, a Pick Szeged csapatához. A 2015-2016-os idényben a Bajnokok Ligája legjobb irányítójának választották, majd 2016-ban a lengyel élvonalbeli Vive Kielce együttesébe igazolt, de két év múlva visszatért Szegedre. A 189 cm-es irányító 2007-ben viselte először a szlovén válogatott mezét és tagja volt a 2020-as Európa-bajnokságon negyedik válogatottnak, a középdöntő álomcsapatába is beválasztották. Bombac ott lesz a párizsi olimpián a szlovén csapattal.

(MTI)