Az AimBot V3: Egy valóságos terminátor fegyver

Az AimBot V3 egy olyan célkövető légpuska, amely három kamerát, két ipari szervót és jelentős számítási kapacitást használ a tárgyak követésére és másodpercenként akár 40 légpuskagolyó kilövésére.

A fegyver kialakítása CNC-vel megmunkált fémből, epoxiöntvény fogaskerekekből és egy láncos pásztázó-kiforgató rendszerből áll, ami veszélyesnek tűnhet még a lövöldözés megkezdése előtt is. A célzást három kamera bemenete segíti: egy nagylátószögű kamera a célpont megtalálásához, és egy sztereó kamerapár, amely a célpontra közelít rá és meghatározza a távolságot a fegyvertől, mindezt több száz képkocka/másodperc sebességgel.

A célzásért felelős mechanizmus egy Polarstar rendszer, amely másodpercenként akár 40 golyót is képes kilőni, és egy testre szabott adagolóval van ellátva, ami rugós drótot használ. Az AimBot V3 végül egy automatikusan a célt követő, hatalmas ágyúvá áll össze, amely még mozgáskövetést is alkalmaz a statikus tárgyak és a mozgó célpontok, például egy játékpisztolyból kilőtt golyók megkülönböztetésére.

Az AimBot V3 hátránya, hogy csak retroreflektív foltokkal ellátott célpontokon működik hatékonyan. A kamerák a fényes fényvisszaverődést érzékelik, és így követik a célpontot. Ez azt jelenti, hogy ha valaki nem visel fényvisszaverő anyagot, akkor a fegyver nem képes rá célzni. Ilyen esetekben maradnak a hagyományos fegyverek vagy más eszközök, mint például a balta.