Az AI in Business konferencia: a mesterséges intelligencia üzleti alkalmazásai

Az AI in Business rendezvényen április 23-án a mesterséges intelligencia üzleti szektorban betöltött szerepét és az AI-projektek megvalósításának stratégiáit tárgyalják majd szakértők. A konferencia során 7 szekcióban, több mint 40 előadó osztja meg tapasztalatait és ismereteit az érdeklődőkkel.

A konferencia első szekciójában a stratégia és tervezés áll a középpontban, ahol üzleti felsővezetők és szakértők az AI megoldások bevezetésének kihívásairól, a megfelelő use-case-ek és stratégiák megtalálásáról, valamint az üzleti modellek változásáról esnek szó. Az előadók között szerepel Fejes Balázs az EPAM Systems-től, Janza Ákos az MSCI-től, Dr. Keszte Róbert a Continental-tól, Fischer András az OTP Banktól, Havas András és Sebők András a McKinsey & Company-tól.

A harmadik szekció az AI integráció emberi hatásaival foglalkozik, kiemelve a digitalizáció és robotizáció okozta feszültségeket a szervezetekben. Itt Tóth Zsuzsa a Magyar Telekomtól, Erdei Katalin a Richter Gedeon Nyrt.-től, Bertalan Imre az OTP Banktól és dr. Óváry-Papp Nóra a Baker McKenzie-től, valamint Takács Anna a BeHive Consulting-tól és Mocsai Norbert a Trendency Online Zrt.-től osztják meg gondolataikat.

A második szekció az AI, a felhő és az innováció kapcsolatát helyezi előtérbe, ahol a felhő technológia adaptálása és keretrendszerének felépítése kerül megvitatásra. Az előadók között találjuk Balogh Pétert a Google Cloud-tól, dr. Firniksz Juditot a Vodafone Magyarországtól, Ignácz Pétert a KPMG-től, Sziráki Lászlót a CIB Banktól és Holderith Józsefet az IBM Magyarországtól.

A hatékonyságnövelés témakörében az AI és robotizáció belső folyamatokra gyakorolt hatásait tárgyalják. Ebben a szekcióban Lassú Lilla a Supercharge-tól, Molnár Noémi a BeHive Consulting-tól, Szajbély Benedek a Griffsoft-tól és Fenyvesi Nóra a KINCSINFO-tól szerepelnek előadóként.

A szabályozás, kockázatok és veszélyek szekcióban a compliance kérdések és az AI megoldások bevezetésével kapcsolatos szabályozási keretek kerülnek megvitatásra. Itt Solymos Gyula az Alpha Management Advisory-tól, Vass Norbert a NAIH-tól, Balogh Turul a Tresorit-tól és más szakértők osztják meg tudásukat.

Az AI use case-ek és implementáció szekcióban a megvalósításba való belekezdésről és a tapasztalatok megosztásáról lesz szó. Az előadók között Sallai Linda a BrokerChooser-től, Vadócz Zsolt a K&H Banktól, Lukács Bence a Supercharge-tól, Fekete Csongor a HolistiCRM-től és Bartalos Jenő a KOMPaas.tech-től szerepelnek.

Végül a mesterséges intelligencia a hazai kkv-szektorban szekcióban a kis- és középvállalkozások számára szabott use case-ek és pályázati források szerezhetőségének lehetőségeiről esik szó. Itt Kott Ferenc a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától, Dászkál János a Digitális Európa Programtól, Vadász Gábor a BDO Digital Magyarországtól és Racskó Péter a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól osztják meg ismereteiket.