Windows 11: Új funkciók érkeznek

A Windows 11 idei nagy frissítése, a 24H2 számos újítást hoz a Fájlkezelőbe, többek között a kontextusmenü átalakítását, mesterséges intelligencia bevonását, nevütközés kezelésének javítását, a képek metaadatainak szerkesztését és új tömörítési formátumok támogatását.

Az idei év későbbi részében érkező Windows 11 frissítés, a 24H2 több nagyobb változást hoz a Fájlkezelőbe, amely a Windows 11 megjelenése óta csak kisebb módosításokon esett át. A Windows Latest információi szerint az első újítás a kontextusmenüt érinti, amely a fájlokra történő jobb klikkelésre jelenik meg, és a 24H2 előzetesében már újra feliratokkal foglal helyet a menü tetején.

A Fájlkezelőbe a mesterséges intelligencia is bekerül a Copilot formájában, amely képes lesz szövegek összegzésére és képek értelmezésére, valamint azzal kapcsolatos módosítások elvégzésére. Egy másik újítás a nevütközés kezelését javítja, amikor egy archívumból kicsomagolt fájlok között névütközés van, lehetővé téve az összes ütköző fájlra érvényes művelet kiválasztását.

A fotósok számára örömteli változás, hogy a képek metaadatait is módosíthatják majd a fájl tulajdonságainál, JPG és PNG formátumok esetében egyaránt. Végül a tömörített fájlok kezelése is bővül, a Windows 11 24H2-es verziójával már 7z és TAR formátumokba is tömöríthetnek a felhasználók, bár a RAR formátum támogatása egyelőre nem része a frissítésnek.

A Windows 11 új, 24H2-es verziójának megjelenése 2024 második felében várható.