A General Motors kivonja a piacról a Hummer EV legolcsóbb alapmodelljét

A General Motors csalódást okoz azoknak, akik a Hummer EV olcsóbb változatát várták, ugyanis a cég úgy döntött, hogy nem gyártja le a korábban ígért, kedvezőbb árú alapmodellt.

A Hummer, amelyet eredetileg az amerikai hadsereg számára fejlesztettek ki, már a polgári életben is megjelent, és az első Hummer H1 modellt 1992 és 2006 között gyártották az Egyesült Államokban. Hat évvel ezelőtt pedig bemutatták a modell egy elektromos változatát, amely 490 lóerős teljesítményre volt képes.

A GMC Hummer EV, amely egy teljesen elektromos pickup, 2020 őszén került bemutatásra. A különböző kivitelek 625 és 1000 lóerő közötti teljesítményt nyújtanak, és 2-3 villanymotorral vannak felszerelve.

Az új Hummer EV SUV változata már egy ideje rendelhető, és a sorozatgyártás 2021 végén kezdődött el. A legnagyobb, 570 kilométeres hatótávval rendelkező 3X változat már tavaly megjelent a piacon, de a gyártó a legolcsóbb verziót még mindig nem tette elérhetővé.

A legújabb, de még hivatalosan meg nem erősített információk szerint a General Motors végül nem fogja piacra dobni a korábban 80 ezer dolláros (29 millió forint) áron ígért alapmodellt.

Így a 4 tonnás, 212,7 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt Hummer EV amerikai alapára 96 550 dollár (35 millió forint) marad, amiért a belépőszintű 2X pickup modellt lehet megvásárolni. A triplamotoros EV3X változat indulóára pedig 104 650 dollár (38 millió forint).