Egy új alkalmazás, ami felülmúlja az iPhone kameráját

Nemrégiben egy 1490 forintos alkalmazás került piacra, amely képes jobb minőségű térbeli videókat készíteni az iPhone 15 Pro modelleken, mint az Apple saját kameraalkalmazása.

Az UploadVR észrevételei szerint a Spatialify alkalmazás frissítése után az iPhone 15 Pro készülékekkel 1080p felbontásban 60 képkocka/másodperc, vagy 4K felbontásban 30 képkocka/másodperc sebességgel képes rögzíteni a térbeli videókat. Ez jelentős előrelépés az Apple natív kameraalkalmazásához képest, amely 1080p felbontásban csak 30 képkocka/másodperc sebességet tud nyújtani.

Jelenleg az Apple Vision Pro kevertvalóság szemüvege és az iPhone 15 Pro modellek támogatják a térbeli videók rögzítését, amelyeket az Apple HEVC Stereo Video Profile formátumban ment. Bár az iPhone-on ezek a videók normál videóként jelennek meg, a Vision Pro eszközön térbeli megtekintési élményt nyújtanak. A Vision Pro headsetek egyelőre kevés ember számára elérhetőek, de a térbeli videók rögzítése már most is előnyös lehet a jövőre nézve.

Az Engadget információi alapján meglepő, hogy az Apple saját kameraalkalmazása nem kínálja a Spatialify által nyújtott lehetőségeket, annak ellenére, hogy a hardver képes lenne rá. Ezért várható, hogy az Apple a közeljövőben frissíteni fogja kameraalkalmazását, hogy hasonló fejlett térbeli rögzítési képességeket biztosítson.

Azok, akik már kipróbálták a Spatialify alkalmazást, megerősítették, hogy a videók élesebbek és a HDR videók megvilágítása valósághűbb a Vision Pro eszközön, mint az Apple saját kameraalkalmazásával készített felvételek. A Spatialify alkalmazás az App Store-ban 1490 forintért érhető el, de fontos megjegyezni, hogy a térbeli videók rögzítéséhez iPhone 15 Pro vagy iPhone 15 Pro Max szükséges.