Rúben Amorim cáfolja a Liverpool-lal való megállapodás hírét

A Sporting Lisboa vezetőedzője, Rúben Amorim határozottan visszautasította azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a következő szezontól a Liverpool labdarúgócsapatát irányítaná.

A portugál szakember, aki jelenleg a Sporting Lisboa csapatát vezeti, csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy semmilyen tárgyalást nem folytatott, és semmilyen megállapodást nem kötött a Liverpool-lal. Amorim hangsúlyozta, hogy teljes mértékben a Sporting sikerére koncentrál, és célja a bajnoki cím megszerzése a lisszaboni klubbal.

A Sky Germany által terjesztett hírekkel ellentétben Amorim leszögezte, hogy nem vett részt egyeztetésen más klubokkal, és nem is áll szándékában elhagyni jelenlegi csapatát. A 39 éves edző a Bragánál kezdte pályafutását, ahol rövid idő alatt sikereket ért el, többek között egy Portugál Kupát nyert az FC Porto ellen.

Amorim a Sportinggal 2021-ben bajnoki címet szerzett, amelyet a klub szurkolói 19 év után ünnepelhettek meg újra, és egy 32 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot is produkált, ami portugál rekordnak számít. A Liverpool jelenlegi vezetőedzője, Jürgen Klopp a szezon végén, kilenc év után távozik a klubtól, ahol bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert. A Liverpool a Premier League-ben jelenleg a második helyen áll, már megnyerte a Ligakupát és az Európa-ligában is negyeddöntőbe jutott.