Hatalmas pálmaágakból kirakott üzenet mentette meg a horgászokat

Nagy szerencséjükre három horgász, akik egy csendes-óceáni korallszigeten rekedtek, életben maradtak, miután a levegőből észrevették a homokba írt segélykérő üzenetüket.

Három férfi egy húsvétvasárnapi horgászkirándulás során tűnt el, és egy hete kókuszdiókon éltek, miután a Pikelot atollon rekedtek. Az amerikai parti őrség kedden mentette ki őket, akik a Mikronéziai Szövetségi Államokhoz tartozó szigetről adtak le segélyhívást. A mentőexpedíció vezetője szerint a homokba írt HELP üzenet nélkül aligha találtak volna rájuk.

A mentőcsapat egyik tagja a férfiak unokatestvére volt, aki beszéli a nyelvüket, így a férfiak el tudták mondani neki, hogy viharos tenger miatt öntötte el a csónakjukat, és az elázott külső motor miatt kényszerültek az atollhoz evezni. Pikelot egy mindössze 31 hektáros, távoli korallsziget, Guamtól több mint 400 mérföldre délkeletre. Érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt hasonló mentőakciót hajtottak végre itt, amikor három tengerész pálmalevelekkel írt SOS jelzést, miután kifogyott az üzemanyaguk és az atollra sodródtak.

Az amerikai légierő egyik légi utántöltő repülőgépe észlelte az üzenetet, és néhány nappal később egy mikronéziai járőrhajó mentette ki őket.