NAVIGATOR Investments milliárdos árbevételű céget vásárol

A NAVIGATOR Investments Nyrt. bejelentette, hogy 2024. április 10-én lezárta a Julius-Globe Kft. és annak leányvállalata felvásárlását, ezzel tovább bővítve technológiai vállalatokból álló portfólióját.

A NAVIGATOR Investments és a Julius-Globe közötti tárgyalások már évekkel ezelőtt megkezdődtek, és a sikeres tranzakció eredményeként a NAVIGATOR Csoport egy nagyobb eredménytermelő képességgel rendelkező vállalatot tudhat magáénak. A Julius-Globe, amely 1998-ban alakult, ipari automatizációval, készüléktervezéssel, kivitelezéssel és precíziós CNC megmunkálással foglalkozik, és jelentős exporttevékenységet folytat, miközben fontos hazai megrendelőkkel is rendelkezik. A vállalat modern gépparkkal és 1700 négyzetméteres üzemmel büszkélkedhet.

A NAVIGATOR Investments a felvásárlással olyan jelentős nemzetközi ügyfeleket is magáénak mondhat, mint a Knorr-Bremse, a SCHAEFFLER csoport, a Bridgestone, a Körber csoport, a Koenig&Bauer csoport és a Siemens.

A Julius-Globe Kft. adatai a következőképpen alakulnak a NAVIGATOR Csoporttal való egyesülés után:

  • Árbevétel növekedése 75%-kal, 4 007 796 ezer forintra.
  • Mérlegfőösszeg növekedése 42%-kal, 3 911 047 ezer forintra.
  • Létszám növekedése 80%-kal, 92 főre.

A Julius-Globe nem csak az ipari automatizáció területén jeleskedik, hanem kutatás-fejlesztési projektekben is részt vesz, így az űriparhoz kapcsolódó megrendelésekkel és referenciákkal is bővíti a NAVIGATOR Csoport tevékenységét. A vállalat által gyártott alkatrészek megtalálhatók többek között a RADCUBE és a VIREO műholdakban is.

A NAVIGATOR Investments történetének eddigi legnagyobb akvizícióját hajtotta végre, és a cégcsoport a 2023-as évben várhatóan 4 milliárd forint árbevételt és 450 millió forint feletti adózás előtti eredményt ér el. Az optimális tőkeáttétel érdekében euróalapú hitelt is igénybe vettek a vételár finanszírozására.

A NAVIGATOR Csoport legújabb tagja, az Instrum Kft. forgácsolt alkatrészek gyártásával foglalkozik, és már megkezdte az egyeztetéseket a Julius-Globe-bal a közös projektek kapcsán. A Julius-Globe vezetőjeként Rácz Erika csatlakozik a NAVIGATOR csoport menedzsmentjéhez.

Jutasi Zoltán, a NAVIGATOR Investments Nyrt. igazgatóságának elnöke szerint a tőkebevonásoknak köszönhetően a cégcsoport gyors növekedési pályára állhat, és a Julius-Globe tudásbázisának kiaknázásával folyamatosan erősödő megrendelői diverzifikációval és innovációval jellemezhető.