A nap legfontosabb hírei – 2024.04.11.

Hivatalosan is nyilvántartásba vették Magyar Péter pártját, így a Tisza párt részt vehet a júniusi választáson. Gulyás Gergely, a Kormányinfón rejtélyes kijelentést tett, amit később tisztázott. Donáth Anna figyelmeztetése szerint veszélyes magatartásminták terjednek az ellenzéki oldalon. Gegesy Ferenc ismét politikai porondra lép, Ferencvárosban indul a választáson. A hegyvidéki előválasztáson csalással vádolják a Momentumot, a párt tagjai meglepődtek a vádakon. Az amerikai hírszerzés szerint Irán támadást tervez Izrael ellen, a katonai akció elkerülhetetlennek tűnik. A MÚOSZ Nagydíjat Mohos Márton kapta, a 24.hu fotóriporterei összesen 12 díjat zsebeltek be. Meghalt O. J. Simpson.

Magyar Péter politikai formációja, a Tisza párt hivatalosan is bejegyzésre került, ezzel zöld utat kapott a júniusi választásokon való részvételre. Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón tett egy titokzatos megjegyzést, amelyet később maga fejtett meg. Donáth Anna, az ellenzéki oldal egyik képviselője, Magyar Péterhez szólva beszélt arról, hogy veszélyes tendenciák mutatkoznak az ellenzéki politikában.

A választási hírek terén Gegesy Ferenc, a korábbi ferencvárosi polgármester ismételten megméretteti magát, ezúttal ismét a kerületi választáson indul. A hegyvidéki előválasztás kapcsán felmerült csalás vádja a Momentum pártot érinti, amely vádakat a párt tagjai meglepődve fogadtak.

Nemzetközi téren az amerikai hírszerzés jelentése szerint Irán katonai akciót tervez Izrael ellen, és ez a döntés már gyakorlatilag megszületett. A sajtó világából érkező hírek között szerepel, hogy Mohos Márton elnyerte a MÚOSZ Nagydíjat, míg a 24.hu fotóriporterei összesen tizenkét díjat vihettek haza. Az amerikai hírességek között gyászolnak, ugyanis elhunyt O. J. Simpson.