Késes támadás Bordeaux-ban

Egy férfi késsel megölt egy embert és legalább egy másikat súlyosan megsebesített Bordeaux központjában, a rendőrség a támadót lelőtte. A BFM TV és az MTI információi szerint a hatóságok nem tartják terrortámadásnak az esetet.

A délnyugat-franciaországi incidens során a rendőrök gyorsan reagáltak és semlegesítették a támadót. A Le Monde tájékoztatása szerint a támadást egy vita előzte meg, ami később verekedésig fajult. Az áldozatok algériai állampolgárok voltak. A megölt személy a harmincas éveiben járt, a sebesült pedig a húszas éveiben.

Jelenleg Franciaországban a legmagasabb szintű biztonsági készültség van érvényben, különösen azért, mert nem egészen négy hónap múlva kezdődnek az olimpiai játékok.

A biztonsági helyzet fokozott figyelmet igényel, ami megmutatkozott a Paris Saint-Germain és a FC Barcelona közötti labdarúgó mérkőzésen is. A párizsi eseményt megerősített biztonsági intézkedések előzték meg, miután fenyegetést fogalmazott meg az Iszlám Állam terrorszervezet. A mérkőzést végül a spanyol csapat nyerte meg 3-2-re.