Amerikai férfi ötven nő ellen perel, mert rossz randipartnernek állították be

Egy kaliforniai férfi, Stewart Lucas Murrey, kártérítési pert indított ötven nő ellen, akik szerinte hamis és félrevezető történeteket terjesztettek róla egy Facebook-csoportban. A nők azzal vádolják a férfit, hogy megpróbálja őket megfélemlíteni a jogi eljárással.

Murrey 2,6 millió dolláros (közel egymilliárd forint) kártérítést követel az alperesektől, mivel állítása szerint a nők hazugságokkal negatív színben tüntették fel őt a "Are We Dating The Same Guy – Los Angeles" nevű Facebook-csoportban. Ez a csoport, amely mintegy 53 ezer tagot számlál, arra szolgál, hogy a nők figyelmeztessék egymást, ha zaklató vagy erőszakos férfiakkal találkoznak a randiapplikációkon.

Az egyik alperes, Kelly Gibbons volt az, aki először posztolt Murreyről a csoportban, miután egy randiapp segítségével megismerkedtek és néhány hétig beszélgettek. Gibbons úgy döntött, hogy nem találkozik a férfival személyesen, és úgy érezte, kötelessége figyelmeztetni másokat Murrey állítólag durva viselkedésére.

Gibbons bejegyzése alatt több nő osztotta meg saját negatív tapasztalatait Murreyről, illetve a férfival folytatott beszélgetéseik képernyőmentéseit is megosztották. Murrey szerint a nők közül néhányan eltúlozták a jelentéktelen részleteket, míg mások egyenesen valótlanságokat állítottak róla, és ez az összeesküvés teljesen tönkretette a szerelmi életét.

Az ügy első tárgyalási napján, április 8-án, a bíróság elutasította a Gibbons elleni keresetet, mondván, hogy a nő nem követett el semmi rosszat azzal, hogy megosztotta a Murreyvel kapcsolatos véleményét.