Gázai övezetben indult hadművelet

Az izraeli hadsereg (IDF) hadműveletet hajtott végre a Gázai övezet középső részén az Hamász ellen, a cél a szervezet tagjainak megölése és infrastruktúrájának megsemmisítése.

Az IDF szerint a hadművelet szerda este kezdődött, és a szárazföldi erők bevonulása előtt a légierő több tucat célpontot támadott meg az övezet közepén. A gázai palesztin média beszámolói szerint a Nuszeirat menekülttáborban, ahol egy iskolát és egy lakóépületet is ért támadás, halálesetek és sebesültek is voltak.

A katonai szóvivő tájékoztatása alapján az IDF pontos hírszerzési útmutatásokat követve hajtotta végre az akciót, amely során a térségben lévő terrorista infrastruktúra és fegyveresek jelenlétét célozták meg. Továbbá a haditengerészet is bekapcsolódott a műveletbe, támadásokat indítva a tengerparti területek irányában, hogy támogassák a szárazföldi erőket.

A hadművelet, amelynek célja a térséget kettéválasztó folyosó déli kibővítése, várhatóan több napig fog tartani. Az IDF közlése szerint a katonák eddig nem találkoztak ellenállással, és nem tervezik a Nuszeirat és Bureidzs menekülttáborokba való belépést.