Pálmalevéllel írt segélykérés mentett meg három hajótöröttet a Csendes-óceánban

Három hajótöröttet mentettek meg a Csendes-óceán egy távoli szigetén, miután a segítségért kiáltó szót, a „HELP”-et pálmafákkal írták ki a homokba. A 40-es éveikben járó férfiak egy csónakkal indultak horgászni a Pikelot-sziget közelében, de a jármű motorja meghibásodott, és így a lakatlan szigeten rekedtek.

A csónakmotor hibája miatt a hajótöröttek több mint egy hetet töltöttek el a szigeten, kókuszdiókon és kútvízen élve. A mentésük akkor kezdődött meg, amikor egyikük rokona értesítette a hatóságokat az eltűnésükről.

Az Egyesült Államok haditengerészetének és parti őrségének egyik repülőgépe végül észlelte a segélykérést a parton, amikor a sziget felé tartott. A parti őrség közleménye alapján a férfiak jó egészségi állapotban voltak, amikor rátaláltak. A felderítés koordinátora a pálmalevelekből kirakott HELP feliratot leleményes megoldásnak nevezte, ami kulcsszerepet játszott a mentésben.

Miután a csapatok meglátták a feliratot, rádiót dobtak a szigetre és azon keresztül kommunikáltak a hajótöröttekkel addig, amíg az egységek partra tudtak szállni a szigeten.