Pusztító viharok sújtották az USA déli részeit

Halálos áldozatokat és több sérültet követeltek az Egyesült Államok déli államait szerdán sújtó viharok, melyek miatt több helyütt villámáradásokhoz kapcsolódó riasztásokat is ki kellett adni.

Mississippi államban egy ember életét vesztette, és több épület összeomlott a viharok következtében, amelyek már kedden is jelentős károkat okoztak. Louisiana államban, Slidell városában tíz embert szállítottak kórházba, és több embert kellett kimenekíteni az esőzések által okozott áradások miatt. A helyi rendőrség szerint a New Orleans közeli településen a kidőlő fák és leszakadó villanyvezetékek is veszélyt jelentettek.

Louisiana államban több iskolakörzetben felfüggesztették a tanítást, és az állam két nagy egyetemén az internetes oktatásra váltottak az extrém időjárási viszonyok miatt. New Orleans városát kevesebb mint 10 óra alatt több mint 150 milliméter eső érte, míg Laplace településen a csapadékmennyiség csaknem elérte a 300 millimétert.

Texas keleti részén egyes településeket a nagy mennyiségű csapadék miatt szárazföldön nem lehetett megközelíteni, Kirbyville területén több embert mentettek ki a vízből. A villámárvizek otthonokban és üzletekben okoztak károkat, és Houston közelében tornádó is kialakult.

A meteorológusok előrejelzése szerint Nyugat-Virginia és Ohio államok egyes részeire csütörtökre áradásokat és viharokat okozó esőzárhat várható.