Hivatalos: Fernando Alonso hosszabbított az Aston Martinnal

Nem fog az idő a kétszeres világbajnok spanyolon, 2026-ig kötelezte el magát a silverstone-i csapathoz.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso aláírta új szerződését az Aston Martin csapatával. A Formula–1-es istálló tájékoztatása szerint több évre szóló szerződést írtak alá a spanyollal, amely 2026 végéig köti őt a silverstone-i csapathoz.

Alonso előző szerződése az idei szezon végén járt volna le az Aston Martin F1-es istállójánál, de a hosszabbítás értelmében a 2026-os szezon végéig nem vált csapatot. Korábban hírbe hozták őt a Red Bull-lal és a Mercedesszel is, ahol jövőre megüresedik egy hely Lewis Hamilton távozásával.

A 42 éves spanyol a mezőny rangidőse, és a 2026-os szezonban tölti be a 45. életévét. Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke elmondta, hogy az elmúlt 18 hónap során szoros munkakapcsolatot építettek ki Alonsóval, és ugyanolyan eltökélten hisznek a közösen felépített projekt sikerességében. Krack kiemelte, hogy Alonso még mindig éhes a sikerre, jobban vezet, mint valaha, fittebb, mint valaha, és teljes mértékben elkötelezett az Aston Martin versenyképessé tétele mellett.

Alonso a 2022-es szezon után igazolt át az Aston Martinhoz a Renault gyári F1-es csapatától, az Alpine-tól, és a tavalyi szezon első nyolc versenyén hat dobogós helyezést szerzett. Utána az Aston Martin lemaradt a fejlesztési versenyben, így a szezon második fele nem sikerült túl fényesen, de a csapat tulajdonosa, Lawrence Stroll továbbra is elkötelezett amellett, hogy az istállóból olyan csapatot faragjon, ami felveheti a versenyt a bajnoki címért küzdő Red Bull, Ferrari párossal.

Alonso néhány napja utalt rá, hogy nem tervez átigazolni a Mercedeshez, mert meglátása szerint az Aston Martin most versenyképesebb autót tud neki biztosítani. Csapattársa, Lance Stroll sokkal gyengébb teljesítményt nyújt, mint a spanyol, de mivel az édesapja a csapat tulajdonosa, így egyelőre nem fenyegeti az a veszély, hogy kirúgják őt.

Minden idők harmadik legfiatalabb világbajnoka az idei világbajnoki pontversenyben jelenleg a 8. helyen áll 24 egységgel, 53 ponttal lemaradva az 1. helyezett Max Verstappentől.