Hackerversenyt hirdetett a Nemzeti Kibervédelmi Intézet

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére, amely a Hungarian Cyber Security Challenge (HCSC'24) elnevezésű IT biztonsági verseny keretében kerül megrendezésre.

A versenyre minden 16. életévét betöltött magyar állampolgár jelentkezhet a kibervédelmi intézet honlapján keresztül. A megmérettetés április 25-én 18 órakor kezdődik és április 28-án 18 óráig tart, a résztvevők a saját számítógépeiket használhatják a feladatok megoldásához.

A verseny egyfordulós, ahol CTF és forensic image jellegű feladatokat kell megoldaniuk a versenyzőknek, mindenki ugyanazokat a kihívásokat kapja. A szervezők által biztosított CTFD platformon és Discord kommunikációs csatornán keresztül zajlik majd a verseny.

A versenyzőket három kategóriában díjazzák: a junior kategóriába a 2004. január 1. és 2008. december 31. között születettek, a senior kategóriába az 1999. január 1. és 2003. december 31. között születettek tartoznak, míg az összesített versenyben minden résztvevőt figyelembe vesznek, kortól függetlenül.

Az esemény különös jelentőséggel bír, hiszen a junior és a senior kategóriák első öt helyezettje, valamint egy tartalék versenyző kap meghívást az októberi olaszországi European Cybersecurity Challenge (ECSC) európai versenyre. A hackerversenyről további információk a verseny hivatalos honlapján érhetők el.

: (MTI)