A Microsoft új AI funkciókat mutat be a Build konferencián

A Microsoft hamarosan bemutatja legújabb mesterséges intelligencia eszközeit PC-kre és felhőalapú rendszerekre az éves Build konferenciáján, amelyet a CNBC információi alapján tartanak.

A vállalat vezérigazgatója, Satya Nadella januárban kijelentette, hogy 2024-ben az AI minden PC szerves részévé válik, ami a májusi konferencia programjában is megjelenik. A Microsoft Azure nevű felhőszolgáltatása az AI-modelleket futtató ügyfeleknek köszönhetően jelentős növekedést ért el, és az új AI-funkciókkal kívánja ezt a tendenciát fenntartani. Mustafa Suleyman, a Microsoft AI divíziójának új vezetője, Nadella és más vezetők mellett részt vesz a Seattle-ben megrendezésre kerülő konferencia nyitóelőadásában.

A Windows operációs rendszerek felhasználói már évek óta használhatják a PowerToys-t, egy nyílt forráskódú segédprogram-csomagot, amely többek között egy képméretező widgetet és egy billentyűparancsok testreszabására szolgáló programot tartalmaz. A Build konferencián a Microsoft az új Advanced Paste funkcióról is beszámol, amely közvetlenül a PC-ken futó AI-modellekre támaszkodik.

A szoftvergyártó továbbá ismerteti azokat az új mesterséges intelligencia funkciókat, "amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a mélyebb interakciót a digitális életükkel a Windowson". A fejlesztők ezeket a funkciókat integrálhatják majd a Windows alkalmazásokba.

Az Azure AI Studio használói új funkciókról hallhatnak, amelyek az AI biztonságát hivatottak növelni, például csökkenteni a szexuális tartalmú vagy erőszakos válaszokat generáló, illetve biztonsági kockázatot jelentő modellek valószínűségét.

Végül, de nem utolsósorban, a Microsoft információkat oszt meg az Azure-ban elérhető Copilot chatbot fejlesztéseiről, amely jelenleg előnézetben érhető el a kiválasztott ügyfelek számára.