Új funkciók érkeznek a Facebook Messengerbe

A Meta bejelentette, hogy számos új funkcióval bővül a Facebook Messenger alkalmazása, többek között HD felbontású képek és nagyobb méretű fájlok küldésének lehetőségével, valamint közös fénykép- és videóalbumok létrehozásával.

A felhasználók mostantól tisztább, élesebb képeket küldhetnek a csevegésekben, mivel a Messenger lehetővé teszi HD-fotók küldését. A jobb minőségű képek küldéséhez egyszerűen ki kell választani a kívánt képet, bekapcsolni a HD módot, és máris elküldhető a fotó.

A közös fénykép- és videóalbumok funkciója új lehetőséget nyit meg a tartalmak megosztására. A csevegés résztvevői megtekinthetik, hozzáadhatják, törölhetik és letölthetik az albumban lévő képeket és videókat. Ez a funkció az elkövetkező hetekben válik elérhetővé, és a képek és videók változatlanul megtalálhatók lesznek a beszélgetésbe beküldött médiafájlok között.

A Messenger frissítése egyszerűsíti az új beszélgetések kezdeményezését is. A felhasználóknak nem kell többé begépelniük a másik fél nevét vagy telefonszámát, elég lesz a Messenger QR-kódját beolvasni, vagy egy hivatkozáson keresztül megkapni. Ez a változás különösen hasznos lehet, mivel eddig számítógépen keresztül nem volt lehetőség a Messengeren keresztül kontaktokra keresni.

Az alkalmazásban továbbá növekszik a küldhető fájlok maximális mérete. A korábbi 25 megabájtos limit helyett mostantól akár 100 megabájtos fájlokat is küldhetünk, ami minden főbb fájlformátumra vonatkozik, így a Word, PDF és Excel formátumokra is. Az új funkcióval akár 100 MB-os képeket is továbbíthatunk.

A fenti funkciók nagy része már régóta elérhető a Meta más platformjain, mint a WhatsApp és az Instagram, a vállalat azonban látványosan elkezdte egységesíteni a funkciókat mindhárom felületen. Nemrég például bevezették a végpontok közötti titkosítást a Messengeren, ami a WhatsApp-on már régóta elérhető volt.