A Viber új AI funkciója megkönnyíti a csoportos csevegéseket

A Viber bejelentette, hogy az OpenAI technológiáját felhasználva egy mesterséges intelligenciával működő beszélgetés-összegző funkciót vezet be, amely a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteiből készít tömör összefoglalókat.

A szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a csoportos beszélgetések legfontosabb részeit gyorsan és egyszerűen áttekinthessék, pontokba szedett formában. A funkció bevezetése fokozatosan történik, először az Egyesült Államok, a Fülöp-szigetek, Ukrajna, Japán, Bulgária és Lengyelország felhasználói számára lesz elérhető, majd később további országokban is megjelenik. A szolgáltatás mind iOS, mind Android rendszereken használható, és több mint 50 nyelvet támogat.

Az új funkció aktiválása egyszerű: a felhasználóknak csupán belépniük kell az olvasatlan üzeneteket tartalmazó csoportos csevegésbe, ahol egy felszólítás jelzi számukra, hogy az összefoglaló elérhető. Az összefoglalók csak azok számára láthatók, akik kifejezetten kérik őket, ezzel is védve a személyes adatokat és a titoktartást.

A mesterséges intelligencia által generált összefoglalók nem tartalmaznak azonosítókat, kivéve a felhasználóneveket, így a beszélgetések nem köthetők össze egyetlen csoporttaggal sem. A Viber nem fér hozzá a beszélgetésekhez és az összefoglalókhoz, továbbá nem tárolja azokat a szerverein, biztosítva ezzel a felhasználók magánéletét.