Új határátkelő nyílik Ukrajna és Magyarország között

A Nagyhódos és Nagypalád közötti új határátkelő megnyitásával hatra nő az Ukrajna és Magyarország közötti átkelőpontok száma, és a kamionforgalmat is lehetővé teszik Beregsuránynál, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszter a Facebookon keresztül osztotta meg az információt, hogy a héten Olekszandr Kubrakov, az ukrán miniszterelnök-helyettes, a közösség-, terület- és infrastruktúra-fejlesztésért felelős miniszter, valamint Magyarország kijevi nagykövete aláírták a megállapodást, amely véglegesíti az új határátkelő létesítését a Nagyhódos és Nagypalád között.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy az új határátkelési lehetőség révén csökken majd a sorban állás, és felgyorsul a határátlépés Magyarország és Ukrajna között, ami jelentős könnyebbséget fog jelenteni az emberek életében. A miniszter emlékeztetett arra, hogy nemrég Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével telefonon egyeztettek többek között a határforgalmi megállapodásról, amelynek keretében a kamionforgalmat is engedélyezik Beregsuránynál.

A közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Szijjártó Péter egy képet is megosztott a helyszínről, és hangsúlyozta, hogy az új határátkelővel hatra emelkedik az átkelőpontok száma Ukrajna és Magyarország között. Az új határátkelő megépítéséről szóló megállapodást már alá is írták, így a jelenlegi öt átkelési pont rövidesen hatra növekszik országaink között.