Új funkciók a Messengerben

A Meta új lehetőségeket vezetett be a Messenger alkalmazásban, amelyek révén a felhasználók mostantól albumokat hozhatnak létre, HD-fényképeket küldhetnek, és akár 100 MB-os fájlokat is megoszthatnak.

A TechCrunch és a HVG információi szerint a Messenger felhasználói eddig csak a beszélgetések során megosztott képek listáját tekinthették meg, de mostantól albumokat is létrehozhatnak a csoportos csevegésekben. A képek és videók albumokba szervezéséhez egyszerűen ki kell választani a kívánt tartalmakat, majd az album létrehozása gombra koppintani. Már meglévő albumokhoz további tartalmakat az "Hozzáadás az albumhoz" funkcióval lehet hozzáadni. Az albumban lévő tartalmakat a csevegés résztvevői megtekinthetik, hozzáadhatnak, törölhetnek és letölthetnek, a kereséshez pedig a Média fület kell használni. Ez a fejlesztés különösen azért jelentős, mert a Meta más üzenetküldő szolgáltatásaiban, mint a WhatsApp és az Instagram, nem érhető el az albumok létrehozásának lehetősége privát üzenetekben.

A Messenger továbbfejlesztése nem áll meg az albumoknál; a felhasználók immár nagy felbontású, HD-fotókat is küldhetnek egymásnak. A jobb képminőségért a képválasztó jobb felső sarkában a „HD” feliratot kell megérinteni. Miután ez aktív, a küldött képeket számottevően jobb minőségben küldi el a Messenger – szemben az eddigi, kifejezetten gyenge felbontással. Ugyan ezután sem stúdióminőségű a küldött fotó, de az előrelépés jelentős. Minden alkalommal meg kell nyomni a HD gombot, alapértelmezés szerint ugyanis inaktív, és kissé szokatlan módon egyelőre nem minden beszélgetésben elérhető. Hogy ez mitől függ, az nem ismert.

Emellett a maximális fájlméret növelése is fontos újítás, hiszen nem csak képek és videók, hanem Word, PDF, Excel és zip fájlok továbbítását is lehetővé teszi az alkalmazás. Az új funkciók már elérhetők a Messenger összes felhasználója számára mobil eszközökön, és a felhasználók QR-kód segítségével is kereshetnek másokat az alkalmazásban. Az újdonságokat folyamatosan vezeti be a Meta mindenkinél, tapasztalataink szerint van, ami már elérhető, és van, aminek egyelőre nincs nyoma. Érdemes frissíteni az alkalmazást a Play Áruházban és az App Store-ban.