Robbanás egy olasz vízerőműben

A Bolognához közeli vízerőműben történt robbanásban legalább hárman vesztették életüket, öten megsérültek, és négy embert még keresnek a hatóságok. A munkahelyi biztonság hiányosságai miatt két nagy szakszervezet országos sztrájkot hirdetett csütörtökre.

Szerdán még négy eltűnt személyt kerestek az olasz hatóságok a Bolognához közeli vízerőműben előző nap bekövetkezett robbanás után, amely során legalább hárman meghaltak és öten megsérültek. A Suviana víztározó közelében, 40 méteres mélységben történt robbanás karbantartási munkálatok közben, és az erőmű egy része beomlott, árvíz keletkezett.

Luca Cari, a tűzoltóság szóvivője szerint csökken az esély arra, hogy a további eltűnteket élve találják meg, míg Francesco Notaro, a tűzoltóság regionális vezetője szerint még van remény arra, hogy az eltűntek menedéket találtak az érintett területen.

A mentési munkálatokat nehezíti, hogy a robbanás helyszínén lévő erőműszint jelenleg félméteres víz alatt van, és a vízszint tovább emelkedik, ami veszélyezteti a mentést. Az Enel Green Power által üzemeltetett vízerőmű duzzasztógátja a robbanás ellenére sértetlen maradt, az áramtermelés azonban megszakadt, ami azonban nem befolyásolja sem a helyi, sem az országos áramellátást.

Az olasz szakszervezetek aggodalmukat fejezték ki a munkahelyi biztonság országos szintű hiányosságai miatt, amelyek legutóbb februárban Firenzében egy áruház építkezésén történt tragikus baleset kapcsán is nyilvánvalóvá váltak, ahol öt munkás vesztette életét és további három súlyosan megsérült. A fokozódó aggodalmak miatt két jelentős szakszervezet négyórás országos sztrájkot hirdetett csütörtökre.