Szerdai friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. április 10., szerda: A nap főbb eseményei és információi röviden összefoglalva.

A háborús veszélyhelyzet meghosszabbításának lehetősége ismét napirenden van. Menczer Tamás nyilatkozatot adott ki egy lelkész kirúgásával kapcsolatban, aki a Magyar Péter-tüntetésen felszólalt. A veszprémi kórház korábban elbocsátott igazgatója tanácsadóként folytatja, míg a gazdasági igazgatót több alkalommal is figyelmeztették. Az orosházi kórház egyik egységében kézrátételes gyógyítás vette kezdetét. A lengyel helyi választásokon minden párt győzelmet hirdetett, de az illiberális PiS párt a válságot is elkerülte. Joe Biden amerikai elnök interjújában kritizálta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök gázai politikáját és tűzszünetet sürgetett. A Real Madrid és a Manchester City közötti BL-meccs sok gólt hozott, míg a játékvezető véletlenül arcon ütötte Erling Haalandot. A magyar kéziválogatott új ellenfelet kapott az olimpiai selejtezők előtt mindössze két nappal.

Budapesti közlekedési információk:

Baleset történt a XVIII. kerületi Csévéző utcában, a Frangepán utcánál. A II. kerületben, a Gábor Áron utcában félpályás útlezárás van érvényben közmű- és burkolatjavítás miatt. A VII. kerületi Rejtő Jenő utcát szintén lezárták burkolatjavítás céljából. A Dózsa György úton a Szondi utcánál a jelzőlámpák nem működnek karbantartás miatt. A 91-es és a 291-es buszok Orló utcai megállóját áthelyezték a Széll Kálmán tér M és Zugliget, Libegő irányába.

A mai időjárás előrejelzés:

Napos idő várható, a hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Névnap és deviza középárfolyamok:

Ma Zsolt névnapját ünnepeljük. Az euró középárfolyama 388,8, az amerikai dolláré 358,08, a svájci franké 395,89, míg a brit fonté 453,37 forint.

+1:

Vida Kamilla felveti a kérdést, hogy a tíz évvel ezelőtti Kálmán Olga–Schiffer András vitából levontunk-e bármilyen tanulságot.