Az Élősködők rendezője Robert Pattinsonra bízta új sci-fijét

Robert Pattinson lesz a főszereplője Pong Dzsunho dél-koreai rendező új sci-fi filmjének, a Mickey 17-nek, amely az identitás és az űr kolonizációjának témáját dolgozza fel.

A Mickey 17 című film előzetesét már bemutatták a mozitulajdonosok nemzetközi összejövetelén, a CinemaConon, ahol a rendező elmondta, hogy a történet egy egyszerű ember küzdelméről szól, aki végül megmenti a világot. A film alapjául Edward Ashton Mickey 7 című regénye szolgál, amelyben a főszereplő, egy űrtelepes, a kolónia legveszélyesebb munkáját végzi, és halála esetén nyomtatás segítségével újra életre keltik.

A projekt iránti várakozás különösen nagy, hiszen Pong Dzsunho a Parasite (Élősködők) című filmjével már bizonyította tehetségét, amely többek között az Arany Pálma-díjat és négy Oscar-díjat is elnyert. A Mickey 17 bemutatóját eredetileg 2024 márciusára tervezték, de az utómunkálatok elhúzódása miatt 2025. január 31-re halasztották.

A 37 éves egygyerekes apuka, Pattinson mellett olyan neves színészek is szerepelnek a filmben, mint Mark Ruffalo, Steven Yeun, Naomie Ackie és Toni Collette. Pattinson a film kapcsán megjegyezte, hogy a forgatókönyvet az egyik legviccesebb és legbizarrabb sci-fi szkriptnek tartja, amit valaha olvasott. A színész két karaktert, Mickey 17-et és Mickey 18-at alakítja a filmben, akik genetikailag azonosak, de eltérő egyéniségek.