Orbán Viktor Marokkóba látogat

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán Marrákesbe, Marokkó délnyugati részébe utazik, ahol részt vesz a világ kereszténydemokrata erőit összefogó CDI pártszövetség vezetői értekezletén.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t, hogy a magyar kormányfő, aki a szervezet egyik alelnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) eseményén vesz részt. A CDI pártszövetség a kereszténydemokrata ideológiát képviselő pártok nemzetközi szervezete, amelyet eredetileg 1947-ben hoztak létre Nouvelles equipes internationales néven, majd 1961-ben alakult meg a Kereszténydemokrata Világunió (Christian Democratic World Union), és 1982-ben nyerte el a Kereszténydemokrata Internacionálé nevet. Célja a kereszténydemokrata irányzatú pártok nemzetközi politikai tevékenységének összehangolása és együttműködésének elősegítése. Orbán Viktort még 2021-ben választották meg újra a szervezet alelnökének a Brüsszelben zajló közgyűlésén.

A látogatás során Orbán Viktor tárgyalásokat is folytat Aziz Akhannouch marokkói miniszterelnökkel. A két vezető megbeszélése várhatóan a két ország közötti kapcsolatokat és együttműködési lehetőségeket fogja érinteni.