Intel processzorokkal szerelt gépek játék összeomlási problémái

Az Intel 13- és 14. generációs Core i9 processzoraival szerelt számítógépek tulajdonosai váratlan összeomlásokkal szembesülhetnek bizonyos játékok futtatásakor.

Az Intel már vizsgálja azt a problémát, ami váratlan összeomlásokat okozhat bizonyos játékoknál. Az elmúlt hónapokban egyre több felhasználó tapasztalta a hibát, amely a The Finals, a Fortnite és a Tekken 8 játékokat is érinti. Az Epic Games már figyelmeztette az Intel Core i9 13900K és 14900K CPU-k tulajdonosait, hogy módosítsák a BIOS-beállításaikat.

Az Intel tisztában van azokkal a problémákkal, melyek „bizonyos feladatok végrehajtásakor” jelentkeznek, és vizsgálatot indított az ügyben – nyilatkozta a cég a ZDNet Korea portálnak. A hibaüzenetek változóak lehetnek: egyes esetekben memóriahiányra figyelmeztet a rendszer, míg máskor a játék egyszerűen bezáródik, vagy az egész gép lefagy.

A The Verge szerint a legtöbb érintett játék az Unreal Engine-en alapul, ami arra utalhat, hogy a stabilitási problémát az Intelnek kell megoldania.