A mesterséges intelligencia mindennapi alkalmazásai

A mesterséges intelligencia (MI) fejlődése az elmúlt évben olyan mértékű volt, hogy a technológia iránt nem különösebben érdeklődők is könnyedén használhatják az új funkciókat mindennapi életükben. A HVG legújabb kiadványában a mesterséges intelligencia hétköznapi alkalmazásait mutatják be, amelyek már most elérhetők vagy a közeljövőben válnak azzal.

A szakértők szerint a mesterséges intelligencia az elmúlt egy évben annyit fejlődött, mint az azt megelőző egy évtizedben. Ez a fejlődés olyan új funkciókat hozott, amelyek használata nem igényel előzetes tudást vagy technológiai érdeklődést, és gyakran még csak észre sem vesszük, hogy MI dolgozik a háttérben.

Az újdonságok széles körben elérhetők, sok esetben többletköltség nélkül vagy minimális pénzért. A kiadványban bemutatott példák között szerepel a társkeresés, az egészségesebb étkezésre vonatkozó receptek, a pénzügyi befektetések, valamint a pszichológiai chatbotok által nyújtott önismereti segítség.

A HVG kiadványa emellett történeti áttekintést is nyújt a mesterséges intelligencia fejlődéséről, a mitológiától kezdve a Mátrixig, és Kánai András kreatív jövőkutatóval körbejárja, hogy milyen jövőbeli lehetőségeket rejt magában a mesterséges intelligencia. A kiadvány a HVG e heti számával együtt érhető el.