Ámokfutó a Pesti úton: 140 km/h-val hajtott, maximális büntetést kapott

Csaknem a megengedett sebesség háromszorosával száguldott egy autós Budapesten, amiért maximális, 390 000 forintos büntetést szabtak ki rá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) XVII. és XVIII. kerületi Rendőrkapitányságai az elmúlt hetek során fokozottan ellenőrizték a gépjárművek sebességét, hogy ezzel is csökkentsék a gyorshajtások számát. A XVII. kerületben 2024. márciusában végzett ellenőrzések során összesen 79 530 autó haladt át a sebességmérő pontokon.

Az ellenőrzések során kiderült, hogy 1050 járművezető nem tartotta be a megengedett sebességhatárt. Egy autós kiemelkedett a többiek közül gyorshajtásával: március 10-én a Pesti úton, ahol az engedélyezett sebesség 50 km/h, ő 137 km/h sebességgel száguldott. Ezért a szabályszegésért a járművezetőt a maximális, 390 000 forint közigazgatási bírsággal sújtották.

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai 2024 tizennegyedik hetében az Üllői úton és a Vasút utcában is mérték a sebességet, állványon elhelyezett és menet közbeni sebességmérő eszközzel. Összesen 333 gépkocsiról készült felvétel – ezek mindegyike túllépte a megengedett határt. Volt olyan autó, amelyik az 50 km/h megengedett legnagyobb sebesség helyett 107-tel ment, amiért 169 ezer forint közigazgatási bírságot szab ki a hatóság.

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket.