Az amerikai veterán katona szerint miért veszítette el Ukrajna Avgyijivka csatáját

Ukrajna katonái megnyerhették volna az Avgyijivkáért folyó csatát, de a lőszerhiány miatt kénytelenek voltak feladni a várost, állítja egy amerikai veterán katona.

Az amerikai veterán, aki Jackie hívójel alatt szolgált és jelenleg kiképzőként dolgozik, a Business Insidernek nyilatkozva elmondta, hogy az ukrán erők jelentős veszteségeket okoztak az orosz haderőnek az Avgyijivka térségében. Azonban a lőszer-utánpótlás gyorsan kimerült. "Minden 20 lőszerre, amit kilőttek ránk az oroszok, mi körülbelül egyet lőttünk vissza" – idézte fel a harcokat.

Jackie hozzáfűzte, hogy bár az ukránok képesek voltak azonosítani az orosz logisztikai útvonalakat és csapatmozgásokat, a lőszerhiány miatt nem tudtak élni a taktikai előnyükkel. Az amerikai katona szerint az ukránok jobban képzettek és jobb taktikával rendelkeznek, mint az oroszok, de a lőszer nélkülözése miatt nem tudnak hatékonyan harcolni.

A veterán katona a Republikánus Pártot és az amerikai törvényhozást kritizálta, amiért szerinte akadályozzák Ukrajna segélyezését. Avgyijivka elvesztésével Ukrajna egy kulcsfontosságú hídfőállást veszített el Donyeck város, a lázadók központja körül.